RÓLUNK

Van, hogy a szülő tehetetlen...

Sokan szülők azzal kerestek fel, hogy gyermeketek, elvesztette motivációját, feszült,
stresszes, nincs önbizalma, túl sok elvárással, teherrel kell szembenézni, mellyel egyedül nem tud megbirkózni, ezt szülőként nagyon nehéz látnotok, de ami ennél is rosszabb érzés, hogy Ti sem tudjátok hogyan tudnátok segíteni, eszköztelennek és tehetetlennek érzitek magatokat. Megesik, hogy magatokat illetve a gyerekeitek kezditek el hibáztatni a kialakult nyomasztó helyzetért.


Nem szégyen segítséget kérni!

A munkám során nagyon fontosnak tartom azt, hogy bízzunk meg a fiatalokba, hogy támogassuk őket, adjunk nekik nagyobb teret, és ne a gyengeségekre illetve nehézségekre fókuszáljunk, hanem az erősségekre. De persze azt is tudniuk kell, hogy ha elakadnak, akkor kereshetnek minket. Ezt a vonalat képviselem a munkám során, kísérem támogatom, fogom a kezüket, addig, amíg elhiszik, hogy maguk is képesek megoldani a problémát, hogy képesek megküzdeni a nehézségekkel.

Az önálló problémamegoldó képességek elsajátításában a támogató szülői háttér
elengedhetetlen, de olykor szükség van külső szakemberre, aki előidézi ezt a változást, aki más szemüvegen keresztül látja a gyermeket.

Ez még nem azt jelenti, hogy rossz szülő vagy, aki nem érti meg a gyerekét, pont ellenkezőleg, ebben a helyzetben, ez az amit tehetsz, pont jó ha bevonsz külső szakembert, mert felismered, belátod, hogy erre van szükség, hogy ezzel tudod őt leginkább támogatni.

Sok mindent a gyermek nem mond el otthon, mert tétje van, fél attól, hogy ezzel megbántja a szüleit, vagy csalódnak benne, sőt, hogy ezzel plusz terhet ró a szülő vállára. Egy külsős szakembernél pedig kibeszélheti magát tét nélkül. A mentorórák alkalma során, szociális munkás képzettségem a gyerekcoaching (Brief) módszertanával egészítem ki. Célokat tűzünk ki, és olyan eszközöket kap kezébe, amivel magasabb önértékelésre, önbecsülésre, önbizalomra tehet szert.
Hiszek abban, hogy a változás mi magunk vagyunk, ugyanakkor adódhatnak olyan élethelyzetek, amikor szükség van külső támogatásra, aki előidézi ezt a változást. Sok szeretettel várlak Téged és gyermeked egy első ingyenes beszélgetésre. 

Rólam

  • Alapdiplomát a Debreceni egyetem, szociális munka szakán végeztem el, amit az ifjúsági coaching (Brief) módszertanával egészítettem ki.

  • Közel 8 éve dolgozom a segítő szakmában. Dolgoztam gyermekvédelemben, ahol hátrányos helyzetű, gyerekekkel foglalkoztam, részt vettem humán területen projektekben, 6 éve pedig Ifjúságsegítő szakemberként iskolai,
    osztályközösségekben a fiatalok mentális megsegítését támogatom, egyéni mentorálás és csoportos tréning formájában. Egyértelműen kijelenthetem, hogy ez a szívügyem.

141735193_439887643820355_49328619019125

Lázi Alexandra

Alapító

Videóink:

Cikkek: